14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Hemmingsmarks IF - Ohtana/Aapua FF

Hemma på Hifton vinner Hemmingsmark över Ohtana/Aapua med 3-1 (2-0)
Hemmings blixtstartar och redan i fjärde minuten rinner Isak Olofsson förbi ett passivt OA-försvar och rullar in 1-0 tätt intill Felles högra stolpe. I den 10:e minuten är HIF åter ensamma mot Felle som gör en bra räddning och styr bollen utanför stolpen. Det dröjer dock bara två minuter när Hemmings väggspelar sig förbi vårt försvar och en fri Oskar Lundberg får bollen i mål till 2-0, även om Felle är nära att klara skottet. Efter den rivstarten lugnar det ner sig en smula även om Hemmingsmark förtsätter att dominera matchen. I den 30:e minuten är det nära igen då Felle får upp en hand och får bollen över ribban. Strax före paus får Hemmings på ett hårt närskott som tvingar Felle till en kvalificerad reflexräddning. Vi går till paus med 2-0 till Hemmingsmark vilket är helt rättvist.

Andra halvlek inleds bättre av OA och redan i den 47:e minuten kommer vi i ett bra anfall på högerkanten där Borri får till ett fint inlägg som Miikka säkert nickar in till reducering 2-1. Målet ger energi och första kvarten i andra är OAFF:s bästa del i matchen dock utan dom riktigt vassa lägena. Istället är det Hemmingsmark som kommer tillbaka och i den 70:e minuten tvingas Felle återigen reflexrädda ett närskott. OA går ner på trebacklinje och försöker få in fler bollar i HIF:s straffområde och i den 79:e minuten kommer Martin Tano med en perfekt boll över backlinjen till en fri Borri som från 7-8 meter får snedträff på skottet - kanske hade han kunnat ta ner bollen? Hemmings har i den 84:e minuten ett jätteläge när man nickar från några meter men återigen är Felles reflexer fantastiska och han hinner även ta returen. OA:s sista läge kommer i den 85:e minuten när Borri springer sig loss men en försvarare hinner upp honom inne i straffområdet och chansen rinner ut i sanden. HIF kontrar där Felle klarar skottet via en enhandsräddning. På stopptid i den 92:a minuten kommer Hemmings fram på nytt och denna gång är Felle chanslös på Tomas Lundmarks skott som ger slutsiffrorna 3-1.

Sett över hela matchen är Hemmingsmarks seger helt rättvis även om OAFF spottade upp sig i andra halvlek. I OAFF var Felix Pekkari lysande i målet med flera kvalificerade räddningar. I ett darrigt försvar går plusset till Liam Alldën. På mittfältet hade vi det tungt i första men spelade upp oss i andra och plusset går till Miikka Koivuniemi. Offensivt var det Johannes Pekkari som var den farligaste. I Hemmingsmark går plussen till backlinjens Pontus Sundqvist, mittfältets Axel Uddström samt kvicke forwarden Oskar Lundberg.
Utmärkt insats av domartrion med huvuddomare Jonathan Forsman i spetsen.
Hörnor: 9-1 Gula kort: 0-1

Laget: Felle - Liam, Palo, Kero (ut 75), Micke K (ut 46) - Miikka, Hector, Mäki, Martin T - Johannes P, Adam (ut 28)
Ers: John (in 28), Jocke J (in 46), Joel H ( in 75), Kotten, Markus